The 2022 Lavazza Calendar

The 2022 Lavazza Calendar

SAZNAJ VIŠE

Četiri studenta istražuju svijet održive kave

Četiri studenta istražuju svijet održive kave

Od Torina do Dominikanske Republike, četiri studenta započinju putovanje u kojem žele otkriti porijeklo održive kave.

SAZNAJ VIŠE
Strast za izvrsnošću koja svaku šalicu čini nezaboravnim doživljajem

Lavazza kava koju danas pijemo rezultat je njegove ideje: miješanje kave iz različitih dijelova svijeta radi zadovoljavanja svačijih okusa. Stotinu i dvadeset godina povijesti: nezaboravni trenuci emocija, prepreka, važnih promjena i skokova prema budućnosti.

O NAMA

Naši proizvodi

Časopis

Otkrijte svijet novosti, činjenica i obilježja vezanih uz kavu: od povijesti ovog dekadentnog napitka do načina kuhanja i kulture ispijanja kave.

Kvaliteta

Kvaliteta je ključni čimbenik u našem načinu rada. To je unutarnji dio svake faze proizvodnje koju svakodnevno provodimo.

SAZNAJ VIŠE O NAŠOJ KAVI
Kako pripremiti kavu

Probuditi se uz energiju autentičnog talijanskog espressa, uživati u popodnevnom ritualu koji ne poznaje granice: od američke kave pa sve do tajni moke. Otkrij način pripreme koji ti najviše odgovara.

SAZNAJ VIŠE O NAJBOLJEM NAČINU PRIPREME
MOKA
MOKA

Sinonim za kavu „Proizvedenu u Italiji”, moka je vjerojatno najraširenij kuhinjski pribor u talijanskim domovima.


OTKRIJ VIŠE

CHEMEX
CHEMEX

Najpoznatiji svjetski aparat za kavu odlikuje se jedinstvenim i sofisticiranim dizajnom: izumio ga je njemački kemičar u Sjedinjenim Američkim Državama 1941. godine, a Chemex danas cijene svi ljubitelji kave.

OTKRIJ VIŠE


HLADNA PRIPREMA
HLADNA PRIPREMA

Iako su Sjedinjene Američke Države učinile hladno pripremljenu kavu poznatom u svijetu kave, Japan je u njoj uživao već 1600-ih.

OTKRIJ VIŠE

NAPOLETANA
NAPOLETANA

Povijest napuljskog aparata za kavu zapravo počinje u Francuskoj 1819. godine, a taj se izum pripisuje Parižaninu Morizeu.

Međutim, tijekom stoljeća cuccumella je postala jedan od simbola napuljske kulture i tradicije.


OTKRIJ VIŠE


PLUNGER
PLUNGER

Plunger, francuska preša, melior, cafetière à piston, francuski aparat za kavu: ovaj sustav za ekstrakciju poznat je gotovo po istom broju naziva kao što je broj država u kojem se koristi.

OTKRIJ VIŠE


ESPRESSO
ESPRESSO

Grad Torino tvrdi da je ovaj vrhunski sustav za ekstrakciju nastao upravo ondje. Danas je espresso kava sinonim za pojam talijanštine širom svijeta.

OTKRIJ VIŠE

Karta distributera